HERFST

We maken het binnen gezelliger dan ooit!! Lekker veel kaarsen aan, je huiskamer aankleden met mooie kussens in warme kleuren, vazen met grote takken met bv. eikenblad en kannen met herfstbloemen. Gezellig de gas of open haard aan om het vocht van al die regenbuien te verjagen!

Buiten maken we sfeertafels met pompoenen en kalebassen, heide, herfstasters ed.

computerfotos.jpg

Herfst, hierboven een collage van landschappen, oa Beekbergen en Hoog Buurlo. Prachtige warme herfstkleuren, heerlijk om in deze tijd een lange boswandeling te maken.
Stylingtip van dochter Carola: neem 2 hoge vazen en bevestig hier bovenop een bedje van witte gedraaide takjes en plaats hier mooie kalebasjes in. Om de bovenkant van de vazen bevestig je een reep dun vilt in een kleur die mooi matcht in jouw interieur. Je knipt een reepje van de stof af en strikt hiermee het vilt aan de voorkant vast! Succes verzekerd!

 

 

Pumkins, pompoenen, kalebassen, gezelligheid!!! Nog even en we hebben Halloween (Trick or Treat.....) op 31 oktober een Amerikaans griezelfeest en Sint Maarten op 11 november een van oorsprong katholiek feest. Ook in Nederland zijn er steeds meer plaatsen waar de kinderen uitgerust met een lampion 's avonds aan mogen bellen bij deuren waar een kaarsje brand. Zingen uit volle borst "Sint Maarten, Sint Maarten...." en worden beloond met iets lekkers. Superspannend voor ze. Toen onze kinderen kleiner waren hebben we rond die tijd wel griezelverjaardagen gevierd, compleet met verklede familieleden die tijdens een speurtocht in de schemering de kinderen de stuipen op het lijf joegen! Ook tijdens Sint Maarten de hele tuin versierd met uitgesneden pompoenen, heksen en spoken. Zoonlief Sven zat in zijn "Screampak" voor het huis stokstijf op een bankje, een moeder wilde toch even voelen....neee gelukkig het is een pop, totdat Sven opsprong en zij gillend keihard wegrende...heerlijke herinneringen!

 

 Amsterdam in de herfst, mooi!! Leuk om een fluisterboot te huren en door de grachten te varen. (foto Paul Tolenaar)

----------------------------------------------------------------

 hersthuiskamer.png

Een landelijke sfeervolle huiskamer in bruine, gele en mosgroene tinten, landelijke ruiten en strepen, heel rustig en natuurlijk. De kaarsen mogen niet ontbreken. Mooi hierbij een brocante kast geschilderd met krijtverf van L'Authentique in bv. "Mos, Frisgroen of Herstwandeling"

herfsteetkamer.jpg

Een gezellige eetkamer (foto: Country Living) in herfstsfeer. Op deze foto zie je dat het ook mooi kan zijn om oud grenen te combineren met brocante wit! Wat witte pompoenen gevuld met herfsttakken, grassen en bloemen op de witte sidetable en op de eettafel mooie herfsttakken in glazen windlichten, hierboven zijn kalebassen opgehangen, gezellig!!

herfst.jpg

Mooi sfeerhoekje in je tuin met pompoenen en kalebassen, blad en kooltjes  in natureltinten. Mooie kleurcombinatie, het zachte grijsbruinoranje samen met het zeegroen/franse luikjes (kleuren L'Authentique) op de houten en metalen krukjes.

2050531939773fcb51a7.jpg

 Herfst aan de waterkant bij een prachtige zonsopgang!

3880406994d94ee4d9ed.jpg

Eenvoud......met als appeltjes en peren als herfstaccent..

herfst1.jpg

Leuk idee, herstasters en lathyrus in brocante puddingvormen op je hersttafel.

Een brocante emaille kan met hortensias doet het altijd goed samen met heide en een vergrijsde krans.

Sfeerzitje op je veranda of terras, mooi gekleurde herfstbladeren doe je in brocante blikken, als finishing touch een plaid in een bruine tint over je stoel, mooi..........

 

© 2010 - 2024 Cornelia`s Home | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel