"MIJN PASSIE IS KINDEREN EN HUN OUDERS BLIJ MAKEN MET ONZE KINDERMEUBELS!!

Wat leuk dat je mijn webwinkel bezoekt! Wist je dat Cornelia's Home is gespecialiseerd is in landelijke, brocante en hippe handgemaakte kindertafels en speeltafels met bijpassende kinderstoeltjes, speelgoedkisten en daarbij diverse modellen houten wand kapstokken speciaal voor jou op maat maakt en in een kleur die in jouw interieur past?  Hoe leuk, hip en praktisch is dat!

Even iets over mijzelf en hoe Cornelia's Home is ontstaan. Na een ongeluk waar ik een whiplash aan over had gehouden, ben ik na gaan denken over wat ik nou werkelijk leuk vind in mijn leven. Dat is dingen mooi maken!! 

Mooie kindermeubels maken, oude meubels restylen, leuke combinaties van deze meubels stylen en fotograferen en deze meubels verkopen bleek mijn passie te zijn.

Een jaar na het ongeluk gingen we verhuizen. We zijn manlief Bep, zoon Sven en de hondjes (toen nog 2 Jack Russels Bud en Bo (inmiddels overleden) en sinds begin 2017 is Dibbes bij ons gekomen, een hele vrolijke kruising ruwharige teckel/beagle.
Ik wilde onze oude grenen meubels graag meenemen naar ons nieuwe stekje, maar dan wel in een nieuw, toen wit jasje. De kids ( we hebben er 4) hebben mij daar enorm mee geholpen. Het fenomeen KRIJTVERF was ontdekt!
Het ging steeds wat beter met me, dus zelf aan het schilderen/restylen geslagen en oh wat vond/vind ik dat leuk om een meubel te transformeren! Waar ik toen veel met wit werkte hebben nu de kleuren meer mijn voorkeur!
Af en toe tikte ik een klein tafeltje op de kop en vond daar dan brocante kinderstoeltjes bij. Zo geweldig om daar een schattig speelhoekje van te maken. Ik schilderde ze in allerlei kleurtjes, ook veel bureautjes. 
Maar je raadt het al, die tafeltjes en stoeltjes waren steeds moeilijker te vinden. Totdat manlief, een supercreatieve meubelmaker zei:, die tafeltjes en stoeltjes kan ik zelf maken of laten maken!
Zo is het gegroeid, eerst was het alleen een tafeltje met gedraaide poten, later kwamen er steeds meer modellen bij, met Queen Anne poten, sierlijk gedraaide, rechte en ons laatste model een rechte taps toelopende poten.
De stoeltjes worden in Zuid Europa gemaakt of elders ingekocht.

Zo ontstaan er speelhoeken in allerlei kleuren en maten. Ook de vraag om een speelgoedbak bracht ons op het idee om een bijpassende speelgoedkist op wieltjes te ontwerpen die precies onder de kindertafels past.

Zo is het ook gegaan met de op maat gemaakte houten kapstokken. Er was bijvoorbeeld een klant die heel graag een wandkapstok wilde met een roede om kledinghangers aan te hangen.Wij aan het tekenen geslagen en daar kwam zo'n fijn model uit waar we nu heel veel klanten blij mee kunnen maken!

We restylen regelmatig kastjes en andere meubelen die we leuk vinden. Het restylen van deze meubelen is eigenlijk een moderne vorm van recyclen, zo krijgen oude meubelen weer een nieuwe kans in jouw landelijke interieur. De oude en vaak doorleefde meubelen worden door ons behandeld met mooie matte krijtverf of de matte lak van L'Authentique, al dan niet afgewerkt met een antieke matte vernis of kleurwas.

Vind je het ook zonde om jouw oude bruine kast of dat leuke maar donkere kastje van je oma weg te doen, of heb je een leuk meubeltje gevonden op een rommelmarkt? Ga dan zelf eens aan de slag met bijvoorbeeld krijtverf! Ik maakt zelf met heel veel plezier gebruik van de fantastische verven van L'Authentique Paints & Interior en Niveau verf.
De verf is verkrijgbaar in de webwinkel, in meer dan 100 authentieke kleuren en niet alleen krijtverf, L'Authentique en Niveai bieden ook zijdeglans, hoogglans, gevelverf, vloerverf, betonlookverf en nog veel meer aan. Er is zelfs een vrolijke verflijn voor Kids aan toegevoegd. Zo leuk!!

Vind je het een beetje spannend en moeilijk om zelf aan de slag te gaan met de krijtverf? Kom dan gezellig naar Cornelia's Home om een workshop te volgen, in een klein groepje in de sfeervolle serre bij mij  thuis wordt je stap voor stap uitgelegd hoe het schilderen, doorschuren, sjabloneren en afwerken met kleurwas in zijn werk gaat. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje!

Wil je de meubelen, accessoires of de verfstalen bekijken of heb je vragen of de meubels of workshops mail dan met  corneliashome@hotmail.com of stuur een bericht via deze website.

Kijk ook eens op de facebookpagina van Cornelia: https://www.facebook.com/#!/CorneliasHome

Veel kijkplezier! 

© 2010 - 2024 Cornelia`s Home | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel