franseluikjes2012.jpg

Vandaag, begin maart scheen het zonnetje zo vrolijk naar binnen!
Tja en dan begint het te kriebelen en aangezien het nog steeds behoorlijk koud was en ik moeilijk afstand kon doen van mijn rode kerstsfeerspulletjes, had ik vele rode accessoires zoals kussens, kaarsen, harten, maar ook mijn hertenkop op de schouw en hier en daar een dennenappel laten liggen voor een winterse Scandinavische look.
Nu toch maar die dennenappels ed. vervangen door potten en schalen met witte hyacinten, kannen met fris groen en op de schouw een mooie takkenkrans.
De etagiere wordt gevuld met kleine vaasjes en glaasjes met witte en rose bloemetjes en omdat Pasen dit jaar vroeg valt staan mijn houten kippetjes weer in de keukenvensterbank te pronken.
Tussen de rood geruite kussens, rode kannen ed. zet ik hier en daar een rose exemplaar om het geheel wat vrolijker te maken.

Er zijn wat leuke GreenGate blikken en kommetjes onderweg, ik kan niet wachten om ze neer te mogen zetten!

greengategreengate.dk.jpg
Vorige week bij Ikea ontdekt dat ze voor mijn Jennylund stoelen nu rose wit geruite hoezen hebben! Mijn hart maakt een vreugdesprongetje als ik eraan denk!! Hebben!!
Morgen wordt de tuintafel onder het keukenraam van zijn groene mosjasje ontdaan en zal er een grote mand met witte viooltjes op komen te staan en mag de lachende Budda ook weer naar buiten om de mensen te verwelkomen!

 bebe101b2fef91c86ed0bd8a2c85104a.jpg

Wat maken de mensen van GreenGate toch prachtige spullen!

Zo mooi dit emaille opbergblik in wit met rode stippen en prachtige bloemen, ik hou van de combinatie van rood, rose en blauw!!

VOORJAAR

De ramen los, tijd voor een frisse landelijke wind door je huis! Wat nieuwe lichte accessoires zijn zo aangeschaft en fleuren je huis meteen op. Wil je nog in de wintersfeer blijven zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld rode accessoires zoals kussens, plaids, kaarsen ed. te handhaven, zoals ook de grote denneappels en grove takken en dit aan te vullen met op de tafels grote schalen of manden met voorjaarsbolletjes, bv. hyacinthen, blauwe of witte druifjes en brocante kannen of vazen gevuld met tulpen en bosbessentakjes!

Of pak wat rigoreuzer aan en voeg accenten zoals roze, blauw in allerlei tinten, of eens groen toe en als je behoefte hebt aan rust, laat alles lekker naturel of juist in de grijstinten of alleen in wittinten.

Een geweldig mooi effect krijg je wanneer je één of meer wanden in je woonkamer of keuken in zo`n mooie authentieke kleur krijt of kalkverf schildert! Lentebloesem, Hollands Kaakje of wat dacht je van Hollandse lucht of de mooie warme grijze Winterwaas?? Een middagje werk en dan is het net of je een hele nieuwe woonkamer hebt!!

Heb je zin om een oud meubelstuk op te knappen, kijk dan ook eens naar de prachtige krijtverven of de matte lak van L'Authentique, heel makkelijk te verwerken en het geeft je zoveel voldoening als zo`n door jou zelf geschilderd kastje in je huis staat te pronken. Als je advies nodig hebt, mail mij gerust!!

Leef je heerlijk uit!

Hieronder enkele voorbeelden:

huisideetjes6.jpg

Niet zo voor de hand liggend maar wel verrassend en natuurlijk superlandelijk, zachtgroen, jadegroen, olijfgroen. Heb je zin om aan de slag te gaan, kijk eens bij de kleuren krijtverf Noordzee, Zeegroen, Oogst en Groentenhof van L'Authentique!

huisideetjes7.jpg

Zachtblauw en aqua met wit, heerlijk fris én rustgevend!

Rechtsonder: een lief brocante bankje, leuk om zelf op te knappen met bv. de kleur Hortensia van L'Authentique.

Meer matchende kleuren zijn: Zomers, Hollandse Lucht.

huisideetjes8.jpg

Wat een leuk idee, mooie oude lege spiegel en/of schilderijlijsten in een collage ophangen, kijk eens bij de Kringloopwinkel bij jou in de buurt of ga lekker snuffelen op een rommelmarkt!

Ook de vrolijke landelijke kussens in verschillende motieven geven je kamer weer een heel andere sfeer, zorg er dan wel voor dat je het bij 2 of maximaal 3 accentkleuren houdt, anders kan het te druk worden. In dit geval is het rood en blauw en de landelijke motieven die zorgen voor de frisse landelijke uitstraling.

De wand is zachtbeige gehouden, mooi als je dan de plinten en deuren wit houdt. Bv. Nougat van L'Authentique is een mooie subtiele kleur voor op de wand.

huisideetjes9.jpg

Heerlijk licht en naturel. Mooi in combinatie met zachtrose, lichtgrijs en zandtinten.

Tip: Schilder eens een muur met krijt of kalkverf van L'Authentique in bv. Nougat, Roos of Schittering voor een prachtig fluweelachtig effect. In deze kleuren zit een grote hoeveel witpigmenten zodat de zon in jouw landelijke kamer altijd schijnt!

------------------------------------------------------------------

© 2010 - 2024 Cornelia`s Home | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel